Veel gestelde vragen

 

Ouders:

Mogelijk heeft mijn kind problemen met de sensorische informatie verwerking, hoe kan ik daar een onderzoek naar laten doen?
U kunt een onderzoek laten doen/consult aanvragen bij een erkende SI therapeut. Adressen van deze therapeuten kunt u vinden in de therapeutenlijst.

Wat is sensorische informatie verwerking?
Veel informatie is te vinden op onze website. Hier kunt u ook een informatie folder voor ouders en andere belangstellenden downloaden.

 

Professionals:

Waarom zou ik een patiënt doorverwijzen naar een SI geschoolde therapeut?
Een SI geschoolde therapeut of consulent kan uw patiënt het beste ondersteunen in de problemen in de dagelijkse situatie. De zorg is laagdrempelig beschikbaar en er wordt eerst kritisch gekeken of de oorzaak van de hulpvraag in de sensorische informatieverwerkingsproblemen zit.

Wie doet de indicatiestelling met betrekking tot sensorische informatieverwerking en hoe worden de behandelingen vergoed?
Alhoewel er steeds meer erkenning komt voor problemen in de sensorische informatie verwerking is er (nog) geen officiële indicatie bij de zorgverzekeraars. SI therapeuten die deze vorm van therapie (mede) toepassen declareren dan vanuit hun eigen beroepsgroep.

Waar kan ik wetenschappelijke artikelen vinden met betrekking tot sensorische informatie verwerking en hoe evidence based is het?
Veel informatie kunt u vinden via de links op onze website.

Ik heb een Si opleiding afgerond, hoe kan ik op de therapeuten- consulentenlijst vermeld worden?
Via het aanmeldingsformulier op onze website kunt u zich aanmelden als lid. Na controle van uw diploma gegevens komen uw gegevens op een van deze lijsten. De kosten zijn 25 euro per jaar.

Waarom moet ik 25 euro betalen voor het lidmaatschap?
Als lid heeft u de volgende voordelen:
– Vermelding op therapeuten/ consulentenlijst
– Toegang tot informatie alleen voor leden zoals bijvoorbeeld verslagen van symposia
– Korting op de meet en greet dag
Het bestuur werkt vrijwillig en kostenloos, maar er zijn wel kosten verbonden aan het in de lucht houden van de website en de administratie

 

Mocht uw vraag hier niet bij staan dan kunt u deze mailen naar info@nssi.nl