Overige opleidingen

Hier kun je opleidingen vinden die niet specifiek op paramedici gericht zijn, maar op leerkrachten, ouders, verzorgers of andere betrokkenen. Ondanks het zorgvuldig samenstellen van deze lijst, kunnen wij niet garanderen dat deze lijst compleet en up to date is.

Paramedische praktijken bij jou in de buurt verzorgen soms workshops en coaching op maat over sensorische informatieverwerking voor jouw organisatie. Informeer bij de therapeuten of consulenten uit de lijst naar de mogelijkheden.

Anders Kijken naar Kinderen: Bieden cursussen aan voor ouders.

EstaSI: Biedt een cursus over sensorische informatieverwerking voor mensen werkzaam in de zorg of het onderwijs.

Kenniscentrum SIEM: Biedt meerdere cursussen aan voor jeugd- en onderwijsprofessionals.

Griefelen : Het programma geeft handvatten om het vermogen tot (zelf)regulatie tbv het jonge kind te ondersteunen. Van spanning tot ontspanning komen.

Leren met 7 zintuigen: Workshops over wiebelen en friemelen in de klas, gericht op leerkrachten, ouders en andere professionals rondom het kind.

Ontdek Autisme: Biedt een training voor mensen met autisme en hun naasten en mensen die werkzaam zijn met mensen met autisme.

Rino Amsterdam: Biedt een cursus sensorische informatieverwerking voor gedragsdeskundigen en artsen.

Sensory Lab Academy: Heeft webinars en cursussen in het aanbod voor zowel jeugd- en onderwijsprofessionals, als ouders.

Studie Arena: Biedt een training voor zorgprofessionals werkzaam met mensen met dementie en/of een verstandelijke beperking