Interessante links

Hersenstichting: Overprikkeling, een pagina met informatie over overprikkeling bij mensen met hersenaandoeningen.

Leren met 7 zintuigen: Van de auteur van de ‘Wiebelen en friemelen’-reeks. Website met informatie over prikkelverwerking en praktische tips.

Prikkelportretten (NVA): Een pagina van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) waar volwassenen met autisme uitleg geven over hoe zij prikkels ervaren.

Sensomotorische Integratie: Een website van een ervaren ergotherapeut over de sensorische informatieverwerking.

Sensonate: Een pagina met informatie over prikkelverwerkingsproblemen voor mensen met autisme of een verstandelijke beperking en hun omgeving.

SI voor Kinderen: Een website ontwikkeld door de NSSI, speciaal geschreven voor kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen. Je kunt hier onder andere informatie vinden voor spreekbeurten en verhalen van andere kinderen.

 

Engelstalig

Mama OT: Een website van een moeder en ergotherapeut die op haar website een aantal veelgestelde vragen over SI-problemen beantwoordt. Verder geeft ze ook allerlei praktische tips in het algemeen voor op school en thuis.

SI Global Network: Op de website staat informatie over sensorische informatieverwerking en de stroming van Dr. A. Jean Ayres.

STAR Institute for Sensory Processing Disorder: Website met informatie over sensorische informatieverwerking en over het STAR instituut wat zich bezig houdt met behandelprogramma’s, testinstrumenten, scholing en onderzoek naar sensorische informatieverwerking. 

The Sensory Spectrum: Een moeder van kinderen met SI-problemen bundelt op deze website up-to date informatie over sensorische informatieverwerking.

The Spiral Foundation: De spiral foundation houdt zich bezig met onderzoek en opleidingen over sensorische informatieverwerking. Op de site staat ook uitleg over dit onderwerp.