Andere opleidingen

Cursussen en studiedagen

Nationaal

Voor alle basiscursussen en studiedagen over Sensorische Informatieverwerking door de grote SI opleidingen in Nederland hebben we aparte pagina’s waar alle informatie te vinden is.
Anders Kijken naar Kinderen of ga direct naar hun eigen website.
EstaSI of ga direct naar hun eigen website.
Kenniscentrum SIEM of ga direct naar hun eigen website.
 
Hieronder vind je overige nationale cursussen en studiedagen die interessant kunnen zijn als je je bezig houdt met Sensorische Informatieverwerking.
 
Samen Zo : SI opleidingen op maat voor alle betrokken professionals.
Prikkels in de groep : Workshops en studiedagen over prikkelverwerking.
Leren met 7 zintuigen : Workshops over wiebelen en friemelen in de klas.
ASITT : Adult Sensory Integration Timmerman Treatment is een cursus die gegeven wordt door Ergotherapie Gouda.
Tomatis Luistertherapie : Een training die een basis biedt om beter informatie op te nemen en adequater te functioneren in relatie tot anderen.
11 Congressen : Organiseren congressen, workshops en masterclasses op het gebied van de psychologie, psychiatrie en psychotherapie. Het onderwerp Sensorische Informatieverwerking komt soms ook terug in deze congressen. Volg hen om op de hoogte te blijven van hun aanbod.
Universiteit van Nederland : De beste hoogleraren van Nederland geven gratis college op internet. Elke werkdag komt er een nieuw college online, en elke week een nieuwe hoogleraar. Soms zijn er ook colleges over de werking van de hersenen.
Braingym : Binnen de opleiding wordt informatie gegeven over chemische stress en psychische stress die je kunt hebben als mens. Daarnaast leren ze je fysieke oefeningen en massages die blokkades in de energie zullen oplossen. Iedereen kan deze scholing volgen en toepassen.
Mindfulness door Eline Snel : Academie voor Mindful Teaching. Mindfulness kan veel mensen die snel overprikkelt zijn of stress ervaren, helpen weer te ontspannen. Ook voor kinderen kan dit een goede strategie zijn.
Griefelen : Het programma geeft handvatten om het vermogen tot (zelf)regulatie tbv het jonge kind te ondersteunen. Van spanning tot ontspanning komen.
Masgutova Methode : Opleiding voor Neurosensory motor Reflex integratie in Nederland.
Reflex in beeld : Geven workshops voor mensen die met reflexintegratie willen werken.
Qiqong Sensory training : Massage gebaseerd op de Chinese geneeskunde. Het Qigong Sensory Therapy programma is ontwikkeld voor kinderen in het autisme spectrum.
BIM Werkwijze : Muziekcursus gericht op mensen met een ernstige meervoudige beperking.
 

Internationaal

STAR Institute for Sensory Processing Disorder : Zij bieden een ruim aanbod in online scholingen naast de mentorships voor SI therapeuten die in Denver geboden worden.
The Spiral Foundation : Zij bieden ook een aantal online scholingen.
Vital Links : Ontwikkelaars van “Therapeutic Listening”. Naast deze scholing geven ze ook andere scholingen voor therapeuten over o.a. sensorische informatieverwerking.
Sensory Integration Network : Allerlei scholingen en workshops over sensorische informatieverwerking.
Integrated Listening Systems : Multi sensorisch programma voor het verbeteren van de hersenfuncties middels muziek.