Materiaal Uitgelicht

Swingy Thing van Playble – juli 2017

Alweer bijna een jaar geleden, mocht ik van de firma Playble.nl een leuk en interessant product uitproberen. De Swingy Thing. Een standaard met een serie vrolijk gekleurde houten vormen eraan. Maar wat moest ik er mee? Moet ik het leuk ergens neerzetten en er naar kijken? Het deed me een beetje denken aan die balletjes die heel veel mensen vroeger op hun bureau hadden staan (Newton Cradle) en die tegen elkaar aan bleven tikken. Kun je niet zoveel mee behalve naar kijken. Maar wel uitermate interessant.
Moest ik de swingy thing ook onder deze categorie scharen?

Het blijkt dat je met de swingy thing veel meer kunt doen dan in beweging zetten en er naar kijken. Bij de swingy thing zit een poster met heel veel fijnmotorische oefeningen die je kunt doen. Zoals op de site zelf vermeld wordt, naast dat het de fijne motoriek traint, stimuleert het zeker ook de oog-hand coördinatie.
Voor diegene die niet zo’n zin hebben om een opdracht te doen, is het ook leuk om gewoon de onderdelen aan het draaien te zetten en draaiende te houden. Je kunt ook nog de stang met houten onderdelen van het frame afhalen en terwijl je hem vast hebt de onderdelen aan het draaien brengen. Doe je ook nog eens een beroep op tweehandig werken.
De swingy thing is makkelijk mee te nemen. Het is niet heel groot en kan makkelijk uit elkaar gehaald worden. Nadeel hiervan is, dat als je er iets te wild mee omgaat hij tijdens het draaien van zijn standaard af schiet. Hij gaat er niet kapot van, maar het kan bij wat te enthousiaste of onhandige kinderen frustratie geven als die telkens omvalt. Met twee elastiekjes bij de uiteinden kun je het eraf vallen al voor een groot gedeelte oplossen. Alleen moet je hem dan nog even vast tapen om te zorgen dat die niet in zijn geheel omvalt.
 
 
Geluidsdempende koptelefoons en oordopjes – januari 2017

We hebben een review geschreven waarin verschillende geluidsdempende koptelefoons en oordopjes met elkaar vergeleken wordt. Vooraf wordt wat meer verteld over de inzet en het waarom van deze geluidsdempers. Klik op de download hieronder om het gehele review te lezen.

Review-geluidsdempende-koptelefoons-1.doc (610 downloads)

Knetterzeep – oktober 2016
Het laatste jaar zien we steeds vaker de vrolijk gekleurde bussen van knetterzeep voorbij komen en hun o zo grappige knetterpeer. Maar wat is het nu eigenlijk precies en wat kun je ermee?

Knetterzeep is een reinigend schuim wat je uit een spuitbus haalt waarmee je handen kunt wassen zonder water te gebruiken. Zodra het op je handen komt, begint het echter een knetterend geluid en prikkelend gevoel te geven. Vandaar de naam knetterzeep. Als je het schuim dan ook nog uitsmeert over je handen gaat het nog harder knetteren.

Deze zeep is erg leuk voor alle prikkelzoekers onder ons, groot en klein. Wees wel voorzichtig met het aanbieden voor een eerste keer. Laat het eventueel eerst horen bij jezelf en spuit het niet zonder waarschuwing op iemand zijn hand. Het moet een leuke ervaring worden en geen schrikreactie teweeg brengen. Op dit moment is er ook alleen de geur appel/peer verkrijgbaar. Een heerlijke frisse zoete geur, maar niet ideaal voor sommige mensen die erg gevoelig reageren op sterke geuren. Maar niet getreurd, binnenkort komt er een nieuwe variant op de markt waar geen geur aan zit.

Wij hebben de knetterzeep uitgetest bij kinderen, maar ook volwassenen. Iedereen was eigenlijk wel heel nieuwsgierig. Sommige kinderen en volwassenen vonden de sensatie iets te sterk of de geur te intens. Maar de meesten hadden de grootste lol en wilden alleen maar hun handen nog meer wassen met deze knetterzeep.

Een ideaal zeepmiddel om je handen te wassen voor mensen die van zoete geuren houden en wel geprikkeld willen worden. Of het nu is om je handen te wassen als ze vies zijn of om jezelf weer even alert te maken in de klas of tijdens een vergadering. Even een knetterzeep break en je bent weer helemaal wakker geschud.

Meer informatie over deze zeep kun je vinden op de website van Knetterzeep

Knetterzeep